Wasp reparerar Jorden

Jag kände att någon iakttog  mig och vände mig om! HJääälp!..Va tusan !…. En sciencefictionaktig enorm varelse spände ögonen i mig.- Va i hellsicke! Vem, är du?

 

 

– Landa just nu. Schysst place detta! Jag är från Wasp, det var svaret jag fick. – Är detta Jorden. Tellus. Den Blå planeten?

– Njaaaa….., jag drog på orden och visste inte om jag överhuvudtaget skulle våga svara. – Tja kanske det!…Varför frågar du?

– Jag skulle bara kolla. Kolla Maskineriet. Inuti. Någon vajsning som är observerad. Från Mars. Lite darrigt på manometern. Vetti fan! Jag är bara en vanlig arbetare! Hantverkare på Wasp! Vetifan va cheferna har i siktet. Jag bara utför order. Är det så jävla märkvärdigt! ”Arbetsorder”! Aldrig hört ordet?

 

 

Wasp

– Ursäkta jag skall bara mäta trycket. Här på baksidan, sa han och försvann med huvudet på baksidan. Jag kunde bara se hans enorma skräckinjagande fötter som höll ett stadigt tag i jordskorpan…….

 

Wasp 2

 

 

 Så blev det Obehagligt, tyst

Det enda jag kunde höra vad ett slags surrande. Jämrande ljud.

– Dessa förbannade. Jäkla. Helvetes skruvar, fräste han så dök han upp igen.

– Jo mätaren ger utslag. Jag är tvungen att stänga av ström och vatten en stund och kolla pannrummet!

 

Med ett galant handgrepp öppnade han hela förbaskade: Jordskorpan! Mitt framför mina ögon!

Hela huvudet försvann ner in i jordens inre.
– Pannrummet! Måste bara ner och kolla. Tar bara någon minut. Högst två…

Wasp 3

– Va fasen, muttra han, – Hur i helskotta sköts denna planeten? Egentligen! Han titta upp igen. – Vem är det som är ansvarig för Tellus? Har du koll?

 

Just det ja, tänkte jag tafatt! Vem fasen är det? I samma sekund som det slog mig och jag hörde mig själv svara: – Nä det är nog ingen som har det som heltidsjobb!

 

Wasp 4

– Så du menar, fortsatte varelsen och delade nu lätt och ledigt jordklotet. I två bitar!,  -Ursäkta. Jag måste verkligen göra så här så jag ser bättre. Så fortsatte han:  – Så du menar att ansvaret för hur denna planeten sköts… jag kunde höra hur han mumla där inifrån jordens inre nu, medan han böka, slamra och knacka på rör,

så titta han fram och fortsatte

– ..är det ingen, som har huvudansvaret för? Medan han prata observerade jag ännu en jätte som landa galant!

– Ursäkta, jag behöver bara lite hjälp av Freddan. Experten på Wasp inför problemet vi står inför. Ett ögonblick!

 

Wasp 5

 

I en galet märklig sekund av mitt liv slogs jag av tanken! Va Hur är detta möjligt! Jag kommer ta mej faen inte på! Vem, har ansvaret? Gud? Karlgustav? Socialdemokraterna? Jag? Min familj?

Avbröts av ett dån när varelsen som kallades Freddan försvann med ett brak och ”Min Varelse” med ett enkelt hantverksgrepp skruvade ihop jordklotet på samma gång som han nonchalant torka bort lite smuts på ena vingen, med två av de andra händerna .

– Det är klart nu. Vi har fixat problemet. Jag skall bara ta en sista koll, och han gjorde ett sista varv runt Blå planeten.

Wasp 6

– Nu ser du för helvete till att fixa fram någon ansvarig för denna kulan här. Ok? Och därmed försvann han!

 

Och här står jag fortfarande kvar som ett jäkla fån och funderar på vem jag skall kontakta! Sicken jäkla märklig dag!

 

 

 

 

 

 

 

2 svar

  1. Hi hi vilken härlig berättelse blev glad så att jag glömde min värk för en stund Så kan det verkligen vara att ett blåbär är jorden eller en annan planet o getingen är en hantverkare Naturens under Jag får insperation av dig för jag tycker om bilder i alla former Fotar o målarlite själv kram Eva

    1. Men åh!!!… så underbart att Wasp-gänget fick dig att skratta en stund!!!!… Jag får skicka bort några av gänget till dig så du blir frisk, dom kan säkert fixa det mesta – det är jag Helt övertygad om!!!… Stor kram till dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *