I Sagoskogen skulle jag ju definitivt kunna tänka mig att bo!

Jag skulle bo under Vitsipporna i Sagoskogen! Tänk dig själv att få vakna upp en Vår-morgon och se Vitsipporna växa förbi fönstret i en sjutusande fart!.. Som i någon slags science-fictionfilm! … i hundra knyck! Förbi skorstenen i en svindlande fart och vidare upp mot himlen! ja det skulle jag tycka va coolt! Definitivt!

Och om jag  då inte kom ihåg var Vitsipporna växte, den dagen blommorna sköt upp ur jorden , och glömde flytta på mitt husdjur, om jag då till exempel hade en tiger, så skulle jag jädrar i mig få problem när jag skulle få ner mitt favorithusdjur! Men jag skulle ju givetvis få ner honom. Fast bara på ett mer spektakulärt, annorlunda och science-fiction-aktigt sätt. Eftersom jag ju bodde i en sagoskog.

 

Mitt hus i Sagoskogen
Mitt hus i Sagoskogen

 

 

Besök av Jättar i Sagoskogen skulle varken göra mig orolig eller bekymrad!

Om jag helt plötslig vaknade en morgon av att det var skratt, prat, knak och brak i hela jordskorpan, då skulle jag bara hålla mig lugn. Heeelt kolugn! Och gissat att det nog säkert är ett Barn som plockade vitsippor, vilket ju alla barn älskar att göra. Ja jag skulle hålla mig helt knäpptyst där nere vid Vitsippornas rot. Nej jag skulle för allt i världen inte vilja skrämma henne.

Men om hon ändå fick ögon på mig, ja då skulle jag givetvis klättrat upp till henne. Jag skulle klättrat upp i en Vitsippa, så långt upp som jag bara kunde och vinkat till henne, hon långt, långt där uppe, och hon skulle då helt förtjust vinkat tillbaka och jublande sprungit skuttande hem och begeistrad förklarat : – ”Mamma! Pappa! Mamma! Pappa! Jag såg en pytte-liten flicka! Hon bor under Vitsipporna!  jag såg huset,… ja jag lovar. det är heeeelt sant! Hon till och med VINKA till mig..!”  Och dom hade ju bara skrattat och skakat på sina gamla huvuden och tittat på varandra med höjda ögonbryn! Stackarna!

 

En Jätte plockar Vitsippor i Sagoskogen! foto pappa Lennart Fridén  (för länge sedan!)
En Jätte plockar Vitsippor i Sagoskogen! foto pappa Lennart Fridén (för länge sedan!)

 

 

 Husdjur

Jag skulle nog haft en del djur, ja förutom min tiger då förstås, kanske en get och en anka, för då kunde jag ju både få varm choklad och våfflor, glass och pannkakor vilket är några av mina absoluta favoriter. Nej jag skulle ta mig tusan inte bry mig om nyttigheter eller några Socialstyrelse-rekommendationer. Inte En Enda Sekund! nej för tusan. Aldrig. Punkt slut.

 

Husdjur i Sagoskogen vill man ju ha!
Husdjur i Sagoskogen vill man ju ha!

 

 

 

Gör någon glad-skicka ett vykort från vilken Sagoskog du än bor i!

Och jag skulle absolut skicka vykort, direkt från Sagoskogen så att fler fick möjligheten att flytta hit och på riktigt fick uppleva hur vackert här är. Ja det skulle jag göra med all säkerhet.

 

Skicka ett vykort och gläd någon, från vilken Sagoskog du än bor i!
Skicka ett vykort och gläd någon ,från vilken Sagoskog du än bor i!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *