En riktig jädra turdag får man säga!

Det hela började med att jag ”bara skulle gå en promenad i skogen”, vilket jag ju gör ofta. Så inga konstigheter. Så långt.

 

SKOGEN
SKOGEN

Jag hade kameran med mig, vilket även det är ytterst vanligt.

Med andra ord: En helt vanlig skogspromenad. På en helt vanlig söndag. Det var känslan jag hadde: Till att börja med!

 

 

Det glittrade

Efter en liten stunds promenerade bland tallarna, björkarna, mossan och kvittrande vårfåglar, ser jag något som glittrar och blänker. Mellan några träd. Lite längre fram. Jag blev givetvis nyfiken och till min stora förvåning får jag öga på ett föremål som jag inte för min vildaste fantasi kunde fatta och begripa vad det var för något!

 

Var det ett ägg?… Nä va tusan?!…

 

 

KRISTALLER
ÄGGET

 

 

Antagligen: En nergrävd skatt

Några meter längre bort från ägget får jag mig ännu en överraskning som hette duga! Nu snackar vi om en mer liknande hel Hög; med Ädelstenar, Diamanter och Kristaller eller va tusan? Tankarna virvla!

 

 

KRISTALLER
BORTGLÖMD SKATT?

 

 

 

 

KRISTALLER
ELLER TJUVGODS?

 

Dokumentation

Jag fotade och dokumenterade så gott jag kunde förmå, i min något udda situation jag hamnat i! Jag räknar som sagt helt kallt med att det är någon form av bortglömd skatt , eller kanske tjuvgods! Vad vet jag? herregud! Men så mycket kan jag säga att jag kommer inte berätta detta för en enda livs levande själ, utan kommer helt iskallt behålla hela skiten för mig själv. Som någon slags pension och reserv-kassa. Hålla tätt och lämna in värdeföremålen en och en. Får väl resa lite runt omkring, så ingen fattar misstanke. Hur svårt kan det va! Kan andra så kan jag också!

 

KRISTALLER
ÄDELSTENAR I SKOGEN

 

 

KRISTALLER
KRISTALLER

 

Göta Petter vilken sabla Lyckodag ändå!

 

Gubben där hemma blev helt jädra superöverraskad. Han håller helt med mig och vi kör samma linje. Kniper igen och lever ett gott liv. Det är vi för tusan i mig värda.

 

 

Ett svar

  1. Hej Margareta!

    Jag skulle vilja komma i kontakt med dig. Jag har en text jag tror skulle passa dig och dina härliga illustrationer. Jag arbetar i TV branschen, men har gått en skrivarkurs och nu färdigställt en rimsaga och ett förslag vill se den med bilder. Vill du kontakta mig, så kan jag berätta mer?

    Varma hälsningar Anna Nilarp
    anna@nilarp.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *