Jag kan se det komiska i vilken situation som helst! och tack å lov för det! Och därmed så kan ju också vad som helst inspirera mig. Vi skulle köpa ny bil. Åkte till en flott bilfirma.

 

Jaha, hörde jag och min man, – här var det två spekulanter ser jag!, sa en bil-försäljare medan vi ivrigt studerade olika modeller, färger och finesser.

Ja. Eller nej. Vi ville bara kolla lite!, pep vi fram båda två.

Därmed var det gjort! Ord, termer och kalkyler som vi aldrig hört talas om i hela vårt liv resulterade i att vi två, två vuxna människor skrev under ett papper! Vi hade visst köpt en bil! På typ under 10 minuter! Utan att vi nästan inte fattade det själva! Men jag var mer upptagen av bilsäljaren, det bara blev så himla roligt! Hela situationen! Därmed vakna illustratören i mig!

 

Bilsäljaren
Bilsäljaren

 

Medan min man skrev under papper och diskuterade avbetalning, vinterdäck och klimatanläggning var jag helt fascinerad av situationen! Det var något med hans slips, bil-planscherna på väggen, den där skålen med karamellerna med bilmärket snyggt placerat på stanjolpappret. Alla pennorna med bilmärket som snygg logga som totalt matchade fruktkaramellerna . Det var för mig, som att befinna mig i någon slags komedi! Jag försökte i huvudet avfotografera hela rummet och miljön. Sedan satt jag där mitt i hela bilförhandlingen och diktade ihop en story, med säljaren givetvis, som huvudrollinnehavaren. Jag kunde se hur han charmerade en stackars förvirrad kvinna med fruktkarameller, pennor och bilbroschyrer!!

Tjohejsan jag skulle vilja köpa ett motorfordon!
Tjohejsan jag skulle vilja köpa ett motorfordon!

 

Jag skratta så jag tjöt! Fast bara inom mig själv. Ingen hörde mitt gapskratt. Fast detta ögonblick lever helt levande kvar i mitt sinne den dag idag, även fast det är flera, flera år sedan. Tack du bilförsäljare, som hade gått alla extrakurser i försäljningsteknik, bilreklam och charmkurs! Tack snälla! Jag skrattar fortfarande! Och det första jag gjorde när jag kom hem, var att snabbt skissa ner mina intryck med min tusch-penna.

 

Bilen!
Super-najs bil!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *