Insekter du inte visste existerade, förrän nu.

Kalle Linné missa dom. David Attenborough har inte en aning : men jag har sett dom!, och jag delar med glädje med mig av mina hisnande upptäckter: Några fantastiska små kryp du inte visste ens fanns;
Matsked-svärmarna,
Mocca-pållarna,
Natt-steklarna
och sist men inte minst Solskensvingen!

 

 

 

Matsked-svärmarna en helt bedårande insekt men se upp, låt dig inte luras av dess oskyldiga väsen!

En helt bedårande insekt, helt ängalikt vacker men bakom fasaden lurar ett superfinurligt litet nattdjur som ljudlöst glider in i ditt hus vid mörkrets inbrott. Sorry om du haft besök av denna lilla oskyldiga sötnos! Förödelsen KAN vara: Enorm!

 

Matsked-svärmarna en bedårande insekt men på samma gång en liten luring!
Matsked-svärmarna en bedårande insekt men på samma gång en liten luring!

 

Matsked-svärmarna sover oskyldigt och djupt dagtid men vips!, när dag glider över i natt kan oönskad aktivitet registreras i och omkring köks-regionen. Skyddande höljen, plastpåsar, plåtburkar, plastlock och liknande hjälper: INTE!

Är sista tårtbiten, som sparades till fika dagen efteråt, borta?
Chokladpuddingen uppäten?
Konfektasken länsad?
Kakburken tom?

Grattis, då vet du!; Du har haft besök.

 

 

Mocca-pållarna, insekten som kan charmera den tuffaste biolog!

Inte kunde jag ana, men ta mig tusan vid närmare betraktelse; en hel liten armada! Med hästliknande småkryp!  Runt min Kaffekopp!  Det formligen krylla!  Jag fick tatt ett kort snabbt som bara tusan så du inte tror jag sitter här: OCH HITTAR PÅ! Jag har sett dom vid ett flertal, tillfällen både vid kvällsfikat, morgonkaffet och vid ett restaurangbesök för några månader sedan. Visserligen drack jag vin till maten, som min man med ett hånflin poängterade. Men skit samma, jag vet ju vad jag såg!

 

Mocca-pållarna,en insekt som slår dig med häpnad!
Mocca-pållarna,en insekt som slår dig med häpnad!

Om det är stämningen runt kaffebordet, doften, rostningen eller va tusan som förorsakar denna invasion, nej se det har jag inte lyckats klura ut, men näpna är dom ju så det förslår tycker jag!

 

 

Natt-steklarna eller också kallad partystekarna, en riktig liten lattjo-lajban-insektsfavorit! Enligt min mening!

Först en liten avstickare: Jo; Delfiners bekantskap och umgänge med oss mänskliga varelser, ger ju påvisbar god effekt, vi får både fler må-bra-hormoner, hamnar i lyckorus och mår generellt; göttigött!
Men det finns även en liten insekt med samma revolutionerande smittbara egenskap; Säg hej till Natt-steklarna!

Lyckorus inre frid och balans tillsammans med en liten insekt
Lyckorus, hålligång, partyrunda och lattjolajban tillsammans med en liten insekt

Dessa små charmtroll, likt myggor och getingar både bits och efterlämnar sig märkbara fysiska reaktioner. Men nu kommer den trevliga nyheten, reaktionerna upplevs där och då enbart, hundra procent åt det jätte-positiva hållet! Har du fått ett rejält nackbett av detta lilla pyre kan du lugnt hålla dig i hatten och va beredd på en äventyrlig kväll du inte upplevt maken till. Du kommer nog ägna en tanke mer åt hållet att;  Så här jädra görsköj har jag inte haft på huuuur länge som helst! Faan va snygg jag är också! Görsnygg! High five! Jag bjuder! Hela högen!!  Nästa dag kan små, NÄSTAN INTE ENS MÄRKBARA reaktioner infinna sig som
dubbelseende,
spränghuvudvärk,
kräkningar
och ett visst aptitbortfall.

Vaccination?  Nej herre jäklar; Varför?

 

 

Solskensvingen, ett flygande väsen i en helt egen klass

 

Avslutnings vis vill jag visa dig ett kort som är så unikt så det förslår, ändå kvarstår följande faktum; det formligen DRÄLLER av detta lilla flygfä! Problemet är mer att fånga henne med kameran! Vilket jag med min sedvanliga tur råkade göra! Japp!

Solskensvinge
Solskensvinge

 

Vem i himmelens namn är nu denna lilla skapning, som varken bits eller förorsakar varken allergireaktioner, klåda eller högt irriterande surrande ljud?  Det har kommit mig för öra att dessa små bevingade pysslingar lever i tät symbios med oss människor, bara att vi aldrig får öga på dom (förutom mig då!). När jag såg henne komma svävande där över Vitsippsängen, kunde jag bara vid hennes blotta närvaro, helt fysiskt lägga märka till att en Varm vind av tacksamhet, lycka och glädje formligen sköljde över mig! Och där och då slog det mig att hon var ju förvånansvärt lik det man kallar en Ängel!  Egentligen!

 

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *