En bil, skulle jag kanske kunna ta med mig hem till Sverige, härifrån England, för en herrgård är omöjligt

 

Även denna dag:

Långpromenad.

Kamera.

England.

Efter en liten stunds traskande, idag i riktig sommarvärme, och passerande det ena Drömhuset efter det andra och konstaterande att skulle jag ta med mig alla hus hem som förtrollade mig , så skulle jag ha en helt  ny by. I Rixö. Men vad med en bil då?

 

 

Biljakt

Alla dessa coola bilar som finns här!

 

 

Det började med denna pärlan:

En rosa.  Blommig.  Drömbil.  Finns bara en kommentar:   Vill haaaaaaa!!!……

Och jajamen:  jag såg minsann att det fanns ett litet kök inne i bilen:  man kan åka på Semester!!!….

En absolut kandidat!

En Rosa.  Blommig.  Dröm-Bil.  Vill haaaaa!!!...

En Rosa. Blommig. Dröm-Bil. Vill haaaaa!!!…

 

Några kvarter längre bort stod nästa bil och vänta på att få bli fotograferad

 

Detaljer.   Linjer.  Nostalgi.

Gul bil, den vill jag ha.  Också.
Gul bil, den vill jag ha. Också.

 

 

Så börja jag snegla på bussarna!  Dubbeldäckare.. En röd.  Hur coolt skulle inte det va då? Och plötsligt glida in vid Stångenäs-skolan i  söta lilla Brastad där hemma. Hemma i Sverige.  Med en dubbeldäckare! Det skulle ju va kul för barna. Ja det kunde jag ju tänka mig.  Absolut. För barnas skull. Jag har ju en bil. En Clio. Nä jag behöver ingen bil, men det skulle vara roligt. För barnas skull, tänkte jag och rundade hörnet när jag kom på ett

Ä n n u   B ä t t r e   F ö  r s l a g! Mitt framför mina ögon stod en:

 

Glass-bil! Givetvis! Jag tar med mig den till barna i Brastad där jag bor. En Glassbil vill jag ha

 

Jag vill ha en Glassbil!
Jag vill ha en Glassbil!

 

 

Jag skulle ju definitivt önska att även den glada glassgubben följde med, för jag tror att han naturligt skulle smälta in ! , och göra skolbarnas dag alldeles prima fantastisk. Alla skulle vilja gå på den skolan! Jag skulle säga till glassgubben att jag ville rekommendera två rundor per skoldag. Den första en kvart sådär innan, skolstart och nästa efter lunch någon gång. Samt några extrakörningar dessemmelan bara för att pigga upp.

Hans specialité , som jag såg ett flertal  överlyckliga pyttesmå kunder gå runt å slicka på, var en självlysande kornblå variant, säkert inte ett enda blåbär att uppspåra i den glassen, men kanske innehöll den så mycket färgämnen att skolbarna piggna till  så att dom inte hade en chans att slappna av och sitta och halvsova på lektionerna! Nä, med tanke på mitt samvete och det faktum att de flesta barn i skolan ligger energimässigt totalt åt andra riktningen. Så kanske jag skulle ta dubbeldäckaren istället. Men jag behöver inte bestämma mig idag, jag åker ju inte hem förrän på onsdag.

 

Glassgubben fick givetvis också följa med till Brastad
Glassgubben fick givetvis också följa med till Brastad