Författare

Jag bestämde mig tidigt i livet, att jag ville bli författare när jag blir stor.

Här är min första bok! Och så har det bara fortsatt!!

Här är min första bok! Och så har det bara fortsatt!!

Med två så kreativa och konstnärliga föräldrar så var det ju inte det minsta dugg konstigt att man blev påverkad! Tack mina älskade föräldrar för alla heltokiga och knasiga gener, jag skall försöka förvalta dem; väl!

 

 

Författare, berättare, sagotant.

Det spelar för mig ingen som helst roll vad det skall kallas, denna glädje jag har och alltid har haft! Jag har alltid skrivit berättelser!

hejsan

hejsan

Jag lekte att jag var författare när jag var liten. Samt illustratör. Små sagor till att börja med blev till ändlösa, kilometerlånga uppsatser i skolåldern! Berättelserna bara växte och växte, medan jag skrev. Och av det jag kommer ihåg, från skoltiden då man skulle skriva; ”Uppsats”, var att jag aldrig någonsin blev färdig; i tid!

Ord,ord, ord! Snälla ord och glada ord! Jag vet att det finns uppslagsböcker och regler för grammatik. Hur man skriver och hur man inte, skriver. Ibland så känner jag bara att näää, nu hittar jag på mina egna ord, och skriver och böjer och stretchar och tänjer orden preciiiiis som jag, vill! Bara jag inte blandar inte elaka ord, ”bomber och granater”! Där är jag noggrann!! Som berättare för barn har man definitivt ett ansvar som jag tar allvarligt. Jag har ju hitintills bara koncentrerat mig på barnböcker och väljer alltid, bort ”scener” och ord som jag tror skulle göra ett barn ledsen eller rädd. Jag försöker. Jag försöker också att förmedla vikten av att vara; Snäll. Omtänksam. En god vän. Generös Lite galen Och att; Tro på sig själv!

Författare

Författare

Ovanför mitt skrivbord hänger en liten papperslapp. Den har hängt där i hur många år som helst! Kanske 15 år eller ännu längre? Jag ser ofta på den. Spelar ingen som helst roll att lappen både har kaffefläckar, fastsatt med ”tuggummi” eller att bokstäverna är lite krokiga. Hoppas att jag kan förmedla ordens innebörd i mina böcker!

komihåglappen

komihåglappen

– Margareta, du är välkommen till vårat förlag som författare och illustratör!

När jag fick grönt ljus av ett bokförlag, för några år sedan, som hälsade mig välkommen som författare och illustratör ja då höll jag definitivt, på att svimma av glädje! Och tackar från min innersta hjärterot, den dag idag, min älskade väninnor som kärleksfullt tvingade mig att skicka iväg mina bokmanus och illustrationer till slut! Det blev en rivstart med flera intensiva, glädjerika år och sex böcker i en serie om Musen Lina.

 

Idag författare inom e-böcker.

Idag är jag just för tillfället inne i en period då jag enbart koncentrera mig på att producera e-böcker. Det har varit otroligt fascinerande att kunna gå ”ett steg vidare” i en multimedia-bok och att få väva in både små filmer, ljud osv. Dessa böcker finns att per idag hämta och ladda ner från iTunes. Du läser e-boken antingen på en iPad eller rätt i Mac-datorn och du måste bara se till att ha läsprogrammet iBooks installerat.

 

Vad är det som inspirerar mig som författare?

Ja det kan vara precis vad som helst! En händelse. Något jag hör. Något jag läser. Men egentligen vad som gör att lilla författare-hjärnan startar, ja se det veti rena ramaste farao! Men det jag vet är att berättelsen måste innehålla något som hjärtligt berör, mig.

Inspiration

Inspiration

Idéen till tex att skriva e-boken om Bubba, kommer helt och hållet från en dag för några år sedan. Jag satt på en julmarknad, som någon slags sagotant, på Nordens Ark, och hade högläsning för barn. Helt plötsligt dök det upp en liten kille. Han hade frågor. Han hade fantasi. Och på något sätt, mitt bland alla djur och barn där och då, så började min hjärna skapa historien om Bubba. Och några veckor senare, då jag läste att Nordens Ark efterlyste något så speciellt som; Bambus, till sina Röda pandor! För av någon anledning så hade de just för tillfället inte tillräckligt med bambus. När jag läste och förstod deras godhjärtade och kreativa insats och tanke som var att få tag i dessa djurs favoritgodis, även om de fick mat och blev mätta på Nordens Ark. Ja se då påverkades mina hjärterötter och sagan fick sin substans! Jag vävde in det i bokens historia, som visserligen blev till att man letar efter Bananer, istället för bambus! Denna händelse påverkade mig så starkt att det flätades in i storyn och blandades in som en viktig sak jag vill förmedla till barn på mitt sätt:

Vi har ett ansvar att med full respekt ta ansvar för våra djur och deras välmående, precis som djurskötarna gjorde!

Fler kottar till Ekorrarna !

Fler kottar till Ekorrarna !

 

Att blogga.

Jag har många tankar och mycket som snurrar och far uppe i översta våningen också kallad hjärnan! Men om det är den som är inkopplad när ”jag skriver”, eller om det är hjärtat? Inte en aning! Jag har precis börjat skriva blogg och det är fantastiskt kul! Välkommen om du har tid och lust att hälsa på i Min blogg! Där skriver jag och illustrer allt som ramlar ut ur mitt hjärta!

 

Facebook och Instagram

Jag finns på Instagram, har också en facebooksida, där du är välkommen att titta in. Hej och  ha det bäst!

 

Kontakt

Har du frågor eller bara vill höra av dig?

Mejladress; hjartanslust@gmail.com

Mobil: 0 768 028 590